İstanbul
Kapalı
weather
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6030 %0.04
39,9510 %-0.09
81.620,01 %3.035
3.435,45 0,13
5.616,96 0,13
Haberler Gündem Gündem Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Yeni Personel Alımı İlan Etti! 2025 İçin Başvuru Tarihleri ve Şartlar

Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Yeni Personel Alımı İlan Etti! 2025 İçin Başvuru Tarihleri ve Şartlar

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplamda 8,500 yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Bakan İbrahim Yumaklı, alımın detaylarını açıkladı; bu kadroda 3,105 yangın işçisi, 3,477 destek personeli ve 150 mühendis bulunacak. İlerleyen aylarda yeni ekiplerin oluşturulacağı belirtildi. Başvuru tarihleri, şartlar ve kadro ile branş dağılımı hakkında henüz detaylar paylaşılmadı. Kamuoyu, sürecin nasıl ilerleyeceğini merakla bekliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplamda 8 bin 500 personelin işe alınacağını açıklarken, bu alımlarla ilgili detayların ilerleyen günlerde netleşeceği bilgisini vermiştir. Hangi kadrolara alım yapılacağına dair bazı bilgiler edinilmiş olsa da, başvuru tarihleri henüz belli olmamıştır.

Personel Alımı Detayları

Bakan İbrahim Yumaklı'nın verdiği bilgilere göre, 8 bin 500 personel alımı, çeşitli kadrolar için gerçekleştirilecek. Ancak, bu alımların hangi pozisyonlara yapılacağı ve hangi şartların aranacağı henüz kesinleşmedi. Bakanlık yetkilileri, bu konuda gerekli bilgileri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşmayı hedefliyor. Alım süreci ve başvuru koşulları, ilgili bakanlığın resmi web sitesi aracılığıyla veya basın toplantıları ile duyurulacak. Kamu kurumlarına ait iş imkanları için bekleyen birçok aday, bu açıklamaları heyecanla bekliyor.

Yangınla Mücadele Ekiplerinin Güçlendirilmesi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel alımından ziyade Bakan Yumaklı'nın gündeme getirdiği bir diğer önemli konu ise orman yangınlarıyla mücadelede atılacak adımlar oldu. 4. Tarım Orman Şurası kapsamında gerçekleştirilen İklim Değişikliği Sürecinde Ormanlar Atölyesi programında, orman yangınlarına karşı daha etkili bir savunma hattı kurulması gerektiği vurgulandı. Ülke genelinde arazöz sayısının 3 kat artışla 1766’ya, iş makinesi sayısının 6 kat artışla 831’e ulaştığı ifade edildi. Ayrıca, 2 bin 742 ilk müdahale aracı ve toplamda 14 insansız hava aracıyla birlikte Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada ise ikinci sırada yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Yeşil Vatan'ın Korunması İçin Yeni Adımlar

Yangınlara karşı alınan bu önlemler, Türkiye’nin doğal alanlarını koruma yönünde atılan büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan Yumaklı, ormanların korunması adına 4 bin 796 yangın havuzu, 25 bin orman kahramanı ve yaklaşık 127 bin gönüllü ile sosyo-kültürel bir destek yapısının mevcut olduğunu belirtti. Ayrıca, Yangın işçileri, destek personeli ve mühendislerden oluşan 8 bin 500 yeni ekip arkadaşı ile buradaki mücadelelerinin daha da güçlenmesi hedefleniyor. Bu yeni personel alımı, Türkiye'nin iklim değişikliğinin etkilerine daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmesine olanak tanıyacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *