İstanbul
Parçalı bulutlu
weather
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
94.788,28 %-0.007
4.100,03 -0,72
6.703,55 -0,72
Haberler Gündem Genel Sehirlerarası otobüslerde yeni dönem! Bunu yapmayanlar ağır ceza ödeyecek

Sehirlerarası otobüslerde yeni dönem! Bunu yapmayanlar ağır ceza ödeyecek

Şehirlerarası otobüslerde kurallara uymayanlar ağır ceza ödeyecek. Yeni düzenleme ile biletsiz yolcu taşıyana 85 bin lira, durak dışı yolcu indirene ise 50 bin liraya kadar ceza kesilebilecek. Teklif ile doğum yardımı miktarı için Cumhurbaşkanı'na yetki verilecek. DHMİ çalışanları ise havacılık tazminatı alabilecek.

Şehirlerarası otobüslerde kurallara uymayanlar ağır ceza ödeyecek. Yeni düzenleme ile biletsiz yolcu taşıyana 85 bin lira, durak dışı yolcu indirene ise 50 bin liraya kadar ceza kesilebilecek. Teklif ile doğum yardımı miktarı için Cumhurbaşkanı'na yetki verilecek. DHMİ çalışanları ise havacılık tazminatı alabilecek.

Karayolu Taşıma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, biletsiz yolcu taşıyanlara verilen 300 lira idari para cezasının alt sınırı 8 bin 500, üst sınırı ise 85 bin liraya çıkarılacak .AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında Karayolu Taşıma Kanunu'ndaki idari para cezalarının artırılmasına, doğum yardımına ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi hazırladı. Bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması beklenen teklife göre, Karayolu Taşıma Kanunu'ndaki idari para cezaları artırılacak. Biletsiz yolcu taşıyanlara verilen 300 lira idari para cezasının alt sınırı 8 bin 500, üst sınırı da 85 bin liraya çıkarılacak.

DURAK DIŞI YOLCU İNDİREN 50 BİN LİRA ÖDEYECEK

Böylece biletsiz yolcu taşıyanlara 8 bin 500 lira ila 85 bin lira arasında idari para cezası uygulanabilecek. Sözleşmesiz taşımacılık yapanlara da aynı miktarlarda idari para cezası kesilecek. Terminal ve ara durak dışında yolcu indirip bindiren taşımacılara ise 5 bin lira ila 50 bin lira arasında idari para cezası verilecek.

DOĞUM YARDIMI İÇİN CUMHURBAŞKANI'NA YETKİ

Teklifle, doğum yardımına ilişkin Sosyal Hizmetler Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de değişikliğe gidilecek. Bu düzenlemeye göre, 1 Ocak 2025'ten itibaren doğum yardımının miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek. Doğum yardımları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan ödenecek.

Bu yardımlardan vergi kesintisi yapılmayacak Ayrıca teklifle DHMİ çalışanlarına Eurocontrol havacılık tazminatı verilmesine yönelik düzenlemeye gidilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *