İstanbul
Kapalı
weather
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6030 %0.04
39,9510 %-0.09
81.620,01 %3.035
3.435,45 0,13
5.616,96 0,13
Haberler Gündem Genel Kışın son haftalarında sert bir soğuk geliyor: Meteorologlardan uyarı geldi!

Kışın son haftalarında sert bir soğuk geliyor: Meteorologlardan uyarı geldi!

Hava sıcaklıklarının hafta sonunda artmasının ardından, soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğimiz son dakika haberleri arasında yer alıyor. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, beklenen soğuk hava dalgası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öztel'e göre, Kuzey Kutup Dairesi ve Rusya'nın kuzeyinde yer alan soğuk hava, güçlü bir basınç alanının etkisiyle Türkiye'ye yönelecek ve ülkemizde belki de kışın en soğuk günlerini yaşayacağız. Karadeniz kıyıları ve Marmara'da gündüz sıcaklıklarının -1°C'ye kadar düşeceği tahmin edilirken, iç kesimlerde ise yılın en soğuk günlerinin yaşanacağı belirtiliyor.

Bu gece Trakya, İstanbul ve Kıyı Ege bölgelerinde zayıf yağmur bekleniyor.

İstanbul'da Pazartesi Günü Kuvvetli Yağışlar

Gece boyunca devam eden yağmur, pazartesi günü öğle ve akşam saatlerinde İstanbul genelinde kuvvetlenecek. Özellikle İstanbul'da trafiği ve hayatı etkileyebilecek kuvvetli yağmur bekleniyor.

Barajlarda Doluluk Oranları Yüzde 60'a Ulaştı

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranları iyileşmeye devam ediyor ve nihayet %60 seviyesine ulaştı.

Marmara Genelinde Su Seviyeleri Yükselecek

Bursa çevresi ve Balıkesir'in iç kesimleri hariç, Marmara genelinde yaklaşan yağmurların ardından kar yağışları bekleniyor. Su seviyelerinin yükseleceği tahmin ediliyor.

Karadeniz ve Akdeniz'de Yağışlar Devam Edecek

Pazartesi günü Akdeniz kıyıları ve Batı-Orta Karadeniz'de yağmurlu hava etkili olacak. Karadeniz'de ise Kastamonu-Karabük arasında kar yağışı görülebilir.

Anadolu Genelinde Sıcaklıklar Yükseliyor

2 gün boyunca etkili olan lodos rüzgarları Anadolu genelinde havayı ısıttı. Ankara'da gündüz sıcaklıklar 10°C'ye kadar yükselirken, Sivas 2°C ve Kayseri 4°C seviyelerine ulaştı.

Soğuk Hava Dalgası Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak

18 Şubat Salı gününden itibaren Türkiye'yi etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgası, Rusya'nın kuzeyinden Türkiye'ye doğru inecek. Kışın en soğuk günleri yaşanabilir.

Buzlanma ve Don Riski

Soğuk hava dalgası, Anadolu'da sıcaklıkların -20°C'ye kadar düşmesine neden olabilir. Buzlanma, don olayları ve hipotermi riski artabilir.

Kar Yağışı ve Soğuk Hava İle İlgili Uyarılar

Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde gündüz sıcaklıklar -1°C'ye kadar düşebilir. Trafik kazalarına karşı dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

İstanbul Valiliği'nden Hava Durumu Açıklaması

İstanbul Valiliği, hafta başından itibaren sıcaklıkların düşmesiyle soğuk havanın etkisine gireceğini duyurdu. Kentte kuvvetli yağışlar bekleniyor, vatandaşlar uyarıldı.

Altay Kar Fırtınası İsmini Nereden Alıyor?

Son günlerde etkisini arttıran soğuk hava dalgasının kaynağı olan Altay, Sibirya'dan geliyor. Altay ismi ise bu kuvvetli sisteme verilmiş durumda ve bize Altay Dağları'nı anımsatıyor. Altay, sert ve soğuk bir hava akımıyla bize gelerek etkisini gösteriyor. Özellikle bu dönemde sıcak giyinmeyi unutmamak ve soğuk hava koşullarına karşı tedbirli olmak önemli.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *