Yoğun kar yağışı tüm yurdu etkisi altına alırken, İstanbul da beyaza büründü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından, dün sabah saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak sürdürüyor.
İstanbul Valisi'nden Açıklama
İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, il genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiğini belirtti.
Okullar Tatil Edildi
Vali Gül, "Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği göz önünde bulundurularak 20 Şubat 2025 günü İstanbul genelinde tüm eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde) eğitim-öğretime ara verilmiştir.
Özel Durumu Olan Personellere İdari İzin
Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan engelli, 8 yaş altı çocuğu bulunan kadın çalışanlar ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır" bilgisini paylaştı.
Vali Gül, ayrıca vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu.
Okulların Durumu
Okulların cuma günü de tatil olup olmayacağı merak edilirken İstanbul Valisi Davut Gül, bu soruya açıklık getirdi. Vali Gül, "Cuma günü için perşembe akşamı Meteorolojik verilere bakarak karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Kar yağışının daha çok İstanbul'un kuzeyinde etkisini artırdığını aktaran Gül, "Kuzey Marmara Otoyolu'nun açık tutulması, İstanbul Havalimanı yolunun açık tutulması çok önemli.
Gül'ün açıklamaları şu şekilde:"Vatandaşlarımızın duyarlılığı, trafiğe çok fazla çıkılmaması neticesinde çok fazla sıkıntı yaşamadık.
Yarın okullarımız tatil. İnanıyorum ki pazartesi gününe kadar kazasız bir şekilde kış şartlarını atlatmış oluruz.
Yarın akşam bakacağız.
Hava şartları olumsuzsa çocuklarımızın zarar görmesini istemeyiz.