İstanbul
Kapalı
weather
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6030 %0.04
39,9510 %-0.09
81.620,01 %3.035
3.435,45 0,13
5.616,96 0,13
Haberler Gündem Ekonomi Asgari Ücret Komisyonu Yeniden Düzenleniyor mu? Eleştiriler Artıyor!

Asgari Ücret Komisyonu Yeniden Düzenleniyor mu? Eleştiriler Artıyor!

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücretin günümüzde sadece düşük gelir gruplarını değil, geniş bir çalışan kitlesini de etkileyen bir sorun haline geldiğini belirterek mevcut asgari ücret tespit komisyonunun yetersiz olduğunu ifade etti. Arslan, 1970'li yıllara dayanan mevzuata göre oluşturulan komisyonun günümüz ihtiyaçlarına cevap veremediğine dikkat çekerek daha katılımcı, demokratik ve geniş kesimleri temsil eden bir komisyon sisteminin gerekliliğini vurguladı.

HAK-İŞ ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Asgari Ücret Sempozyumu Düzenledi

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Hukuki, Ekonomik ve Sosyal Boyutuyla Asgari Ücret" sempozyumu, Türkiye'deki asgari ücret politikalarını tartışmak amacıyla gerçekleştirildi.

Mevcut Asgari Ücret Tespit Komisyonu Yetersiz Bulunuyor

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, mevcut Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun artık yetersiz kaldığını belirterek yeni bir komisyon oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yeni Asgari Ücret Tespit Komisyonu Şart mı?

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücretin artık geniş kesimleri etkileyen bir konu haline geldiğini ve mevcut tespit komisyonunun yapısının değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Asgari Ücret Belirleme Yapısında Değişim Gerekli

Arslan, günümüz Türkiye'sinde asgari ücreti belirleyen komisyon yapısının 1970'lerden kalma olduğunu söyleyerek, yeni ve daha temsilci bir komisyon oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Çalışanların Yaşam Standartları Dikkate Alınmalı

HAK-İŞ Başkanı, asgari ücretin belirlenmesinde çalışanların yaşam standartlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, mevcut komisyon yapısının artık işlevsiz hale geldiğini belirtti.

Yeni Model Önerisi ve Gelecek Beklentileri

Arslan, daha adil ve katılımcı bir asgari ücret belirleme sürecinin oluşturulması gerektiğini savunarak, mevcut yapının Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmadığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *